WENK FUNKover

WENK FUNKover

A WENK zenekar alapítása 2010-re tehető. A tagok már ennél korábban is muzsikáltak együtt más-más formációkban, leginkább party-zenekarokban, amikor felmerült a kérdés: miért is csinálják ugyanazt, mint más feldolgozó zenekarok, avagy miért ne csinálják egy kicsit másként?

Kihasználva Németh Gergely billentyűs kiapadhatatlan ötletáradatát és igazodva a közönség igényeihez, létrehozták a saját maguk hangzását feldolgozásokon keresztül. A cél az volt, hogy egy olyan középutat találjanak, amely a könnyedebb műfaj követői számára befogadható, ugyanakkor a jazzkedvelő közönség is megtalálja benne a hangszeres virtuozitást: a popzenét jazzesítik, a jazzt poposítják, ez pedig félúton találkozik a Wenk-hangzásban.

Fellépéseik az elmúlt években mind formában, mind helyszínben nagyon színesek voltak a kis kluboktól kezdve a városi borfesztiválok koncertszínpadáig. Akár múzeumban, koktélbárban, élőzenés klubban vagy szabadtéri színpadon zenélnek, a közönség jellemzően a koncert végére táncra perdül, és egy emberként énekli a “Hamvadó cigarettavég” rég elfeledett sorait a funky-lüktetésre.

Erdélyi Viktor – ének

Németh Gergely – billentyűs hangszerek

Baczoni Gergely – basszusgitár

Valastyán Tamás – dobok

 

A WENK FUNKover a 31! fesztivál keretében július 27-én, pénteken 20:30 órakor lép fel a PH-Érték Borszigeten.