Hajós András

Hajós András

Hajós András 1969. május 3-án született Budapesten. Zenész, énekes, dalszerző, humorista. A budapesti Madách Imre Gimnáziumban érettségizett 1987-ben, utána többször a jogi karra felvételizett, eredménytelenül. Nem akart azonban diploma nélkül maradva “szégyent hozni” agykutató édesapjára, ezért beiratkozott az ELTE szociológia karára és ott 1998-ban szerzett diplomát. Ezután számos munkát kipróbált: volt pincér, menedzser, sajtós a városházán, ugyanis televíziós és zenészi karrierje előtt évekig a Főpolgármesteri Hivatal sajtóügyosztályán dolgozott, egy időben ő írta Demszky Gábor beszédeit is. 1993-ban jazz-zenekart alapított és 2003 óta kereskedelmi televíziós csatornáknak dolgozik.

1993-ban hívta életre az Emil.RuleZ zenekart, ami fanyar humora miatt bizonyos körökben kultikus jelentőségre tett szert. Az Emil.RuleZnek eddig négy lemeze jelent meg.

A 2002-ben készült “Kelj fel, komám, ne aludjál” című filmmel indult el a filmes világban. Azóta szerepelt a “Boldog születésnapot!” (2003), “Magyar vándor” (2004), “Zsiguli” (2004), “Szűzijáték” (2006) című filmekben. 2007-ben a “Megy a gőzös” című Koltai-komédiában pedig a Hiszékeny vakot alakította.

Saját talkshow-ját 2003 tavaszától indította el “Magánszám” címmel, amelyet először a TV2-n sugároztak, majd kis szünet után a Viasat 3-on láthatta a nézőközönség “Késő este Hajós Andrással” címmel. A műsor megszűnése után 2007 és 2013 között szerepelt az RTL Klub “Heti Hetes” című műsorában. 2005-ben ő vezette a “Benne leszek a tévében” című műsort, amelyből kilenc adást láthattak a nézők. Zsűritag volt az RTL Klub “Csillag születik” megnevezésű tehetségkutató műsorában és a TV2 “Ének iskolája”, valamint “Sztárban sztár” című műsoraiban. Szerepelt továbbá az RTL Klub “Gyertek át szombat este! ” című műsorában, valamint saját műsorral rendelkezik a Comedy Central csatornán.

Hajós András zenés magánszáma a 31! fesztivál keretében július 28-án, szombaton 18:30 órakor kerül megrendezésre a PH-Érték Borszigeten.